Maten

Bij het skiën heb je natuurlijk ski’s, skischoenen, skistokken en een helm nodig, naast de rest van de uitrusting. Omdat iedereen verschillend is hebben al deze spullen natuurlijk tientallen verschillende maten. De juiste maatbepaling kan lastig zijn maar is wel cruciaal om een prettige skivakantie te hebben. Je hebt geen zin in knellende skischoenen, een loszittende helm, of veel te lange ski’s. Dit kan, naast erg oncomfortabel, ook erg gevaarlijk zijn. Het is daarom nog meer van belang dat je altijd met de juiste spullen de piste op gaat. Gelukkig zijn er voor al deze lastige maatbepalingen regeltjes en universele maattabellen.

Om de juiste maatbepaling te gebruiken om jouw juiste maat te vinden is het belangrijk dat je goed rekening houdt met een paar dingen, zo moet je natuurlijk altijd letten op je lengte, je gewicht en je niveau. Bij ski’s is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je het meeste denkt aan je lengte, dit is ook zeker het belangrijkste. Daarnaast moet je wel altijd goed rekening houden met je niveau en het soort skiër dat je bent. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de maatbepaling van skischoenen en skistokken. Ben je meer gevorderd, dan heb je anders spullen nodig dan als je pas net begint met skiën. Naast deze voor de hand liggende skispullen is het ook belangrijk dat je de juiste uitrusting kiest. Het hebben van een te losse helm of te losse handschoenen kan ontzettend gevaarlijk zijn op de piste. Zorg altijd dat je de juiste maatbepaling gebruikt en met de juiste spullen de piste op gaat.

Gebruik de tegels om naar de juiste pagina voor de maatbepaling te gaan voor extra informatie. Per onderdeel staat aangegeven hoe je het beste je maat kan bepalen en met welke dingen je rekening moet houden.