Wij waxen, slijpen, polijsten of repareren uw ski’s professioneel. We behandelen elke ski of snowboard secuur en zorgen ervoor dat deze helemaal klaar zijn voor gebruik op de piste.

Waxen, slijpen en polijsten kan op worden gewacht, dit duurt ongeveer 5 minuten per paar. 

Voor waxen en slijpen hoef je geen afspraak te maken, je kunt hiervoor gewoon binnen lopen. 

Prijzen:

– Ski’s €25
– Snowboard €30

Gelieve snowboards mee te nemen zonder bindingen!

Klaar terwijl u wacht!

Complete beurt (waxen, slijpen, polijsten en kleine reparaties o.a. opvullen van belag)
– Ski’s/snowboard €50,-

Bij een complete beurt hebben we wat langer de tijd nodig, je kan je board of ski’s dan bij ons achterlaten en later ophalen. 

Natuurlijk bent u bij ons in onze winkel welkom voor een onderhoudsbeurt van uw ski’s en/of snowboard. 

Skizaak Utrecht biedt, naast een breed assortiment aan wintersportartikelen zoals ski’s, skischoenen en snowboardartikelen, ook de service van ski- en snowboardonderhoud. Dit houdt in: waxen, slijpen, polijsten en kleine reparaties.

Om gegarandeerd soepel en snel van de berg af te glijden is het van groot belang dat je ski’s of snowboard goed onderhouden zijn. Daarom biedt Skizaak Utrecht de mogelijkheid je ski’s of snowboard te laten slijpen, waxen en polijsten. Daarnaast zijn er ook kleine reparaties mogelijk, zoals het opvullen van het belag.

Het waxen van je ski’s of board is van groot belang voor een prettige ski-ervaring. Zonder deze wax ga je relatief langzaam de berg af. Bij het skiën vormt er zich tussen de ski en de sneeuw een klein laagje water. Hierdoor glij je dus lekker soepel. Om dit proces goed te doen laten verlopen is er wax nodig. Bij het waxen wordt warme wax in de poriën van het belag van de ski geduwd. Dit maakt de ski goed glad.

Naast waxen is slijpen erg belangrijk. Slijpen geeft je grip in de sneeuw. De metalen kanten van je ski’s zijn zo scherp omdat ze op die manier goed in de sneeuw kunnen snijden. Zeker op harde pistes is een goed geslepen zijde van groot belang. Je verminderd zo de kans op wegglijden en maakt de mogelijkheid tot carven groter.

Als je ski’s bij ons huurt of koopt waxen wij deze altijd gratis voor je.